Wat je niet leest op een label [3]

Deel 3: Noshirt = Nowaste

Onze ondershirts hebben geen labels. Die dragen namelijk niet bij aan het draagcomfort. Daarom bieden we je hier een uitgebreid informatielabel in 5 delen. Over onze producten en keuzes en hoe we die maken. Voor wie het naadje van de kous wil weten. Of van het shirt natuurlijk.

Deel 3: wat Noshirt bedoelt met Nowaste
Dat we samenwerken met een producent die koploper is op het gebied van duurzame innovaties en anti-verspillende maatregelen, hebben we al verteld in het eerste label-blog. We geven deze collega’s in Tunesië graag een groot applaus voor elke druppel water die ze besparen en elk reepje katoen dat dankzij de slimme snijmachine een goede bestemming krijgt. Maar wat doen we bij Noshirt zelf om materiaal te recyclen? Om te zorgen dat we geen waardevolle materialen moeten weggooien? Dat zetten we ook graag even voor je op een rij.

Mooi verpakt, makkelijk gerecycled
Ondermode is een hygiëneproduct. Dat verdient een schone, frisse verpakking. Ook ben je als klant bij Noshirt vrij om allerlei producten te picken & mixen. Zowel in maat als uitvoering van een shirt. Daarom kunnen we geen pakketverpakkingen maken. Wat we wél kunnen doen is onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk maken. En dus zijn onze verpakkingen gemaakt van gerecycled papier. Dat je eenvoudig zelf weer kunt recyclen.

Wat jij nog meer kunt doen? Niet in al je enthousiasme de stapel verpakkingen openen, maar één voor één je producten beoordelen. Is je maat niet goed? Ben je niet tevreden? Dan kunnen alle ongeopende pakketjes - inclusief dat ene geopende - in de verpakking retour. En dan kunnen wij er iemand anders blij mee maken.

Nowaste collectie
Komt er wel een shirt, short of setje sokken retour zonder verpakking? Dan kunnen we dat niet meer zomaar verkopen. Ook een item waaraan een steekje los of een naadje scheef zit, blijft ongebruikt in ons magazijn liggen. Dat zat ons niet lekker en daarom zijn we jaren geleden begonnen met ons eigen creatieve recycleprogramma. Van onverkoopbare Noshirts maken wij nu Nowaste producten. Shoe Covers bijvoorbeeld. Of waszakken. Of poetsdoekjes voor je zonnebril. Zo krijgen onze tweedekeuze shirts een tweede leven.

Geen (tijds)verspilling
Tot slot: we zijn ervan overtuigd dat ook het dragen van Noshirt een heleboel verspilling tegengaat. Om de simpele reden dat het kwaliteitsproducten zijn die lang meegaan en die niet na een tien keer dragen op de vuilnishoop belanden. Slow fashion, zo noemen we dat. En dat is niet alleen heel fijn voor de aarde: het scheelt jou als klant ook een heleboel onnodige shopmomenten. Minder verspilling en minder tijdsverspilling. Iedereen tevreden, toch?

Meer weten over de bewuste keuzes die we maken? Lees hier meer:

[1] Gemaakt in Tunesië
[2] Over MVO in ons DNA
[4] Van Oeko-Tex tot Iso: wat zeggen die keurmerken?
[5] Gemaakt van de mooiste materialen

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.