Handwerk aan je voeten

Walk like an Egyptian

Stevig en stijlvol in je schoenen staan doe je niet op slechtzittende sokken. Daarom zijn Nosocks gemaakt van het beste materiaal en worden ze met de hand afgewerkt in een Engels atelier. Dat zie je en dat voel je aan je voeten. 

Sokken beschermen je voeten tegen blaren en je schoenen tegen luchtjes en bacteriën. Tenminste: als je sokken draagt die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals katoen of wol.
Of beter nog: van Egyptisch katoen of Merino wol. Zoals Nosocks.

Kwaliteitssokken van katoen
Egyptisch katoen is katoen van de hoogste kwaliteit. Ideaal materiaal voor sokken. Het is zacht, sterk, koel, ademend, het pluist niet en kan veel vocht absorberen. Precies wat je voeten nodig hebben. Door een minimale hoeveelheid lycra en een anti-sliplaag op de hiel aan de katoenen sokken toe te voegen, blijven Nosocks de hele dag perfect zitten. Het geheel werkt antibacterieel en houdt je voeten fris.

Warme footies
Dat geldt, hoe gek het ook klinkt, ook voor de winterse, warme, wollen Nosocks. Die zijn gemaakt van de zachte wol van Merinoschapen uit Tasmanië. Die wol gaat niet voor niets de wereld over: het zijdezachte materiaal leent zicht prima om te laten kammen voor het spinnen. Zo blijven de langste wolvezels over en daarmee kun je een hele fijne, ultrazachte draad maken, die ook nog eens ademend en absorberend is. Voeg daar tijdens het spinnen wat nylon aan toe en je hebt de comfortabele, zachte basis voor lekker warme en goed absorberende Nosocks.

Voetsok die niet afzakt
Die kwaliteitskatoen en –wol gaan naar een Engels atelier (waar ze zich al sinds 1937 bezighouden met sokontwerp en –productie) om verwerkt te worden tot Nosocks. In dit atelier werken uitsluitend vakmensen met verstand van sokken en gevoel van voeten. Die deskundigen weten hoe belangrijk het is dat een sok niet afrolt en niet knelt. En hoe belangrijk sokken zijn als stijlitem.

Daarom verlaten Nosocks het atelier pas nadat ze door het nodige paar handen zijn gegaan en door talloze kritische blikken zijn goedgekeurd. De maat, kleur en pasvorm moeten perfect zijn en geen los draadje blijft ongezien.

Handwerk voor aan je voeten dus. Dat is precies wat Nosocks meer maakt dan gewoon sokken. Het zijn sokken voor iedereen die er van top tot teen goed bij wil lopen. Zonder zorgen.

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.