Modeontwerpster Maureen De Clercq over Noshirt Women

“Gemaakt om de vrouwelijke vormen te omarmen”

Als je als specialist in mannenondermode een vrouwenlijn gaat ontwikkelen, vraagt dat een frisse, deskundige blik. Art director Thomas Haukes schakelde voor Noshirt Women daarom Maureen De Clercq in: een bekende, Vlaamse modeontwerpster die jarenlang haar eigen, duurzame fashion label had en les geeft aan de Mode Academie in Antwerpen. “Vrouwen vallen veel meer voor details.” 

Een vrouwenlijn maken voor een mannenmerk. Hoe begin je daaraan?
“Noshirt heeft meer dan tien jaar aan kennis en ervaring op het gebied van materiaal en functionaliteit. Die basis kon ik als leidraad gebruiken in het ontwerp voor vrouwen. Draagcomfort en onzichtbaarheid staan ook bij Noshirt Women voorop, maar vrouwen vallen veel meer voor details: kleur, vorm en elementen die het item bijzonder maken. We hebben daarom gekozen voor de ‘lite’ stof: ultradun Supima katoen dat aanvoelt als een tweede huid. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar meer verfijndheid en unieke details in het design. En uiteraard heb ik alles zo ontworpen dat het wegvalt onder de lijnen van je kleding en juist de lijnen van de ‘female body’ mooi omarmt. Alle keuzes die we gemaakt hebben, staan in dienst van het ‘omarmen’ van vrouwelijke vormen. Zónder ze te vervormen dus.”

Welke bijzondere details kenmerken Noshirt Women?
“De shirts en tops hebben allemaal een uniek, one-seam design. In plaats van twee zijnaden te maken, die het accent leggen op taille en heupen, hebben de shirts en tops van Noshirt Women dus één brede, platte naad op de rug. De stof komt daar samen, over de hele lengte, zodat het als het ware rond loopt en alle vrouwelijke vormen perfect omhult, zonder te plooien, te lubberen, op te kruipen of dun uit te rekken De combinatie van het zachte katoen en het one-seam design zorgen voor een hele zachte ‘shape’. Simpel, maar verfijnd en vrouwelijk. De platte, brede naad geeft de shirts en tops bovendien een uniek, stoer accent, zonder reliëf en met een klein contrast in kleur.”

Over kleur gesproken. Wat is ‘invisible rose’?
“Naast zwart en wit, zijn de shirts en tops verkrijgbaar in de speciaal ontworpen kleur ‘invisible rose’. Een vrouwelijke, frisse, lichte kleur die bijna niet contrasteert met witte bovenkleding en met je huid. Ideaal onder witte of lichte kleding of opengeweven stoffen: invisible rose laat de contouren van je ondershirt en ondergoed verdwijnen. Voor vrouwen met een mediterrane tot donkere huidskleur hebben we een tweede onzichtbare kleur ontwikkeld: Invisible Mocha. De perfecte tint in het warme, bruine spectrum.” 

Lees hier meer over deze unieke onzichtbare kleuren.

Noshirt is gemaakt om onzichtbaar te blijven. Hoe heb je dat aangepakt?
“We hebben gekozen voor shirts en tops met diepe halzen, die je dus ook niet ziet als je bovenkleding draagt met een lagere of bredere uitsnede. In tegenstelling tot de mannenlijn, zit het verschil voor vrouwen dus niet in het materiaal, maar in het soort ondershirt. Je draagt ze onder verschillende soorten kleding. Zo is er de spaghetti top: heel fijn en laag uitgesneden, ook bij de rug. De tank top heeft bredere bandjes en een hogere rug, waardoor de bandjes en randjes óók niet zichtbaar zijn. En de short sleeve shirts zijn verkrijgbaar met een ronde hals en V-hals, passend bij een lage ronde, of lage V-hals. Maar dit is pas het begin. ”

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.