Noshirt zegt 'yes' tegen women

Tijd voor een vrouwelijke lijn

Vanaf de dag dat Noshirt op de markt kwam voor mannen, krijgt oprichter Jan Willem Onderwater de vraag: wanneer komt er een collectie voor vrouwen? Het antwoord is: nu. “We hadden nu tijd, ruimte, ervaring én het juiste team om die heel goed neer te zetten.”

Ruim tien jaar geleden begon Jan Willem Onderwater Noshirt, met één missie: de allerbeste onzichtbare ondermode voor mannen neerzetten. “Toen al kregen we de vraag of er ook Noshirts voor vrouwen op de markt zouden komen”, vertelt hij. “Maar dat wilden we nog niet. Eerst moest de mannenlijn perfect staan.” Dat is gelukt. Met zes varianten ondershirts, verschillende shorts én sokken, durft Onderwater te zeggen dat hij grote mijlpalen heeft bereikt met zijn merk. “We hebben de kennis, de ervaring en de juiste mensen voor een nieuwe stap. En vanwege corona was er nu ook tijd om die te zetten.”

Bekende kwaliteit, nieuw ontwerp
Met trots presenteert hij dit voorjaar Noshirt Women. Een volledig nieuwe lijn met onzichtbare kwaliteitsondershirts voor dames. “Het is absoluut geen copycat van Noshirt voor mannen”, benadrukt hij. “We hebben de kwaliteit en het comfort van Noshirt wel als basis genomen, maar dit volledig vertaald in ontwerpen die voldoen aan de behoefte van de vrouw”, zegt hij.

Wensenlijst van vrouwen           
Daarbij ging Onderwater uiteraard niet over één nacht ijs. “Vrouwen zijn véél verder en bewuster in de keuze voor ondermode dan mannen”, weet hij. “Ze hebben ook veel meer keuze. Daarom zijn we vrouwen gewoon gaan vragen wat ze zoeken in een ondershirt. We hebben enquêtes gehouden en verschillende bijeenkomsten met een testgroep georganiseerd. Ook de vrouwen die aan Noshirt werken hebben we naar hun ervaring gevraagd. Het resultaat is een ondershirt van hoge kwaliteit katoen dat past bij hun wensen: comfortabel, dun en onzichtbaar.”

Ontwerp: Maureen De Clercq
Voor het ontwerp schakelde hij de bekende Vlaamse modeontwerper Maureen De Clercq in. Zij kwam met drie modellen tops en shirts: de tank top, spaghetti top en twee short sleeve shirts. En met een uniek, perfect vallend, one-seam design én een bijzondere kleur: invisible rose. “Daar ben ik supertrots op”, zegt Onderwater. “In tegenstelling tot de zandkleuren en ‘omakleuren’ die je veel ziet in dit segment op de markt, ziet invisible rose er ‘appealing’ uit en blijft het toch onzichtbaar onder lichte kleding. Daarnaast hebben we voor vrouwen met een mediterrane tot donkere huidskleur een tweede onzichtbare kleur ontwikkeld: Invisible Mocha. De perfecte tint in het warme, bruine spectrum.

Vertrekpunt voor meer varianten
De shirts en tops komen eerst in deze drie varianten, in drie kleuren, op de markt. “De voorkeur voor katoen overheerste in de testgroep, dus we hebben bij alle shirts gekozen voor het ultradunne katoen van Noshirt Lite. Maar dit is een vertrekpunt: ik kan me voorstellen dat we na de introductie en eerste ervaringen ook shirts met duurzaam TENCEL gaan ontwikkelen”, zegt Onderwater.

Belofte: comfort
Hij is blij dat vrouwen eindelijk het draagcomfort van Noshirt kunnen ervaren én erg benieuwd naar hun reacties. “We beloven een heel comfortabel ondershirt met een uniek, eigen ontwerp dat de vrouwelijke lijnen volgt”, zegt hij. “Een top of shirt dat écht goed zit, dat lang meegaat en waarvan je weet dat het op een verantwoorde manier gemaakt wordt.”

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.